Skocz do zawartości
oldi

Problem z odpaleniem CS'a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Tak jak w temacie... Mam problem z odpaleniem CS'a. Pewnie nikt nie zauważył, że nie pojawiam się od około tygodnia na serwerze FFA, ale mniejsza z tym, haha :P Po ostatniej aktualizacji steam (bodajże w ubiegły wtorek), przy próbie dołączenia do gry, wyrzuca mnie z niej i wyświetla komunikat ( tłumacząc na polski - nie prawidłowy rejestr steam, czy coś w ten deseń ) niby po tym widnieje na "zielono" na steam i "h" się nabija ale do gry nie mogę dołączyć, ani też nic zrobić... Co prawda ostatnio jestem zawalony robotą i napiszę szczerze, że zbiegło się to w takim czasie, że to nic pilnego bo i tak nie mam zbytnio czasu na grę, ale wczoraj wieczorem próbowałem rozwiązać ten problem i nic z tego... Mam już dość poczciwego starego PC'ta, na starym systemie XP, którego używam przede wszystkim do grania, słuchania muzyki i przeglądania pierdół w necie, ale nie oszukujmy się... ta gierka nie wymaga nic nadzwyczajnego, dlatego to co mam w środku kompa i tak jest grubo ponadto, czego oczekuje ta strzelanka... Od razu napiszę, że wczoraj przewertowałem troszku neta, próbowałem kilku rzeczy i nic, także coś typu z usuwaniem z rejestru folderu valve, itp. mi nie pomogło, stąd też to zapytanie, czy ktoś miał/ma podobną sytuację? Jakieś rady.. wskazówki...? Napiszę, że bardziej interesuję się sprawami manualnymi, typu mechanika, niżeli komputerami i tym co za tym idzie, także chyba sam sobie nie poradzę ponieważ to nie mój konik :P

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reinstal,, chuje-muje dzikie węże... multum poradników na trzeźwo i nie tylko z yt, wuja gUgla i w dalszym ciągu przy róbie dołączenia do gry komunikat - "failed to initialize authentication interface exiting" , także ręce opadają przy tej bezradności :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reinstalowałem steama... od razu pobrało mi jakieś aktualizacje i jest to samo... Nie wiem o co Ci chodzi z tym "czyszczeniem pamięci pobierania w ustawieniach steam" ... Gdybyś mógł jaśniej, a najlepiej krok po kroku :) Dziwi mnie natomiast to, że po odinstalowaniu dosłownie wszystkiego... steam, gry... i zainstalowaniu na nowo "na czysto", dalej jest to samo...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Brzydki Zly i Szczery to się tyczy gry, a nie dołączenia na jakikolwiek serwer... Gdy próbuje odpalić CS'a, wyskakuje mi komunikat "failed to initialize authentication interface exiting" i wyrzuca mnie z gry, ale gdy wchodzę w zakładkę steam to "świecę" na zielono, tak jakbym był w grze, a wcale mnie w niej nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zerkne w domu bo ja ostatnio też miałem problem i coś tam wyskakiwało muszę screeny przejzec. Ale wiem że mi normalnie reinstal pomagał, problem był taki że po kilku odpaleniach (gry:p) błąd się znowu pojawiał 

Edytowane przez Brzydki Zly i Szczery

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będę wdzięczny... Przez te naście lat gry na platformie steam nie raz, nie dwa, nie mogłem odpalić gry i reinstal był lekarstwem na wszystko... a teraz nie wiem co... reinstal gry, steam, wszystko od zera... zero starych plików... nawet instalka na innym dysku... to samo.. wielki CH** "failed to initialize authentication interface exiting".

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEF

_______________________________________________________

Ciekawostka... dziś steam pobrało, a raczej mieliło aktualizację przez dobre pół godziny, oczywiście rr, po czym mogłem dołączyć do gry... Ustawienia na starcie podstawa bo wszystko wyczyszczone, mogłem odpalić CS'a... po wyjściu z gry (na pulpit) w dalszym ciągu widniałem na "zielono" - tak jakbym był w grze, a gdy chciałem na nowo dołączyć nie mogłem, bo wychodziło na to, że w dalszym ciągu w niej jestem... Tak więc zamknąłem steam "wymuszenie", bo mieliło kilka ładnych minut i nie chciał sam się zamknąć, ale po tym zamknięciu, nie mogę zalogować się na steam ponownie (klikam w ikonkę, ale jest brak jakiejkolwiek reakcji), dopiero po restarcie pc'ta, mogę odpalić steam, ale powtórka z rozrywki, gdy odpalam grę i wychodzę dzieję się w kółko tak jak napisałem... Nie wiem co mam o tym myśleć... Jakby powiedział Ferdek Kiepski... "są rzeczy, które się fizjologom nie śniły"... Hmmm... to jest chyba jedna z nich :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie uruchamiałem żadnego non steam'a, ani też żadnych "pirackich" gier... Na tym PCie gram wyłącznie.. a raczej grywałem only stem i tylko countera :( Wcześniej gdy nie mogłem odpalić CS'a wyskakiwał mi komunikat - "failed to initialize authentication interface exiting", a po ostatniej aktualizacji już tego nie mam, ale po odpaleniu gry dzieje się tak jak napisałem wyżej... co więcej miałem wrażenie, że gra jest mniej płynna, jakby coś z akceleracją... ale ustawienia karty graficznej mam tak jak miałem, ustawienia szybkości myszy w panelu te same, dpi to same, parametry startowe w grze na steam również... Nie wiem czy nie pora zmienić po prostu komputera :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W takim razie polecam przeczyścić komputer CCleanerem i przeszukać trojany, robaczki i przeczyścić WSZYSTKIE ciasteczka w komputerze. Możliwe, że po prostu coś blokuje Ci gierke czy steam. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Takie rzeczy to ja profilaktycznie robię co jakiś czas więc wirusy, czy inne robaki odpadają... Natomiast pośpieszyłem się pisząc, że ustawienia karty graficznej mam takie same, nic nie zmieniałem od dawien dawna dlatego nie przypuszczałem, że może być coś nie tak z kartą... Dziś rano odpaliłem grę i zrobiło się znowu tak jak pisałem wyżej, ale miałem dziwne wrażenie, że akceleracja pionowa w ust karty graficznej jest włączona, a od kiedy gram zawsze mam tą opcję wyłączoną więc chciałem wejść w panel sterowania karty, a tu ooo... Ustawienia ekranu nie są dostępne / Karta graficzna nie została wykryta w systemie... ? Mam kartę GIGABYTE AMD RADEON HD7770 1GB GDDR5, która sprawowała/sprawuje się bez zarzutu (filmy, czy inne pierdoły graficzne śmigają bez zarzutu, jedynie jest problem w grze w CS'a). Mam padniętą stację i nie czyta mi płyt... chciałem zainstalować z płyty sterowniki karty na nowo bo mam i pudełko i org płytkę, no ale nie mam możliwości tego zrobienia.... Coś tam udało wyszukać mi się w necie, ale po instalacji ster jest bez zmian, także nie wiem jak to ugryźć :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

______________________________________________________________________________ @EDIT

Witam... Temat można uznać za zamknięty. Nie, nie udało mi się pozbyć problemu "domowymi metodami"... Postanowiłam zmienić sprzęt, ale nie mam pojęcia, czy będzie to za tydzień-dwa, czy za miesiąc bo nie jest to dla mnie w tym momencie dość pilne, także nie ma sensu, żeby to "wisiało", bo wydaje mi się, że wszystkie sensowne pomysły zostały wyczerpane i nic nie pomogło. Hmm... także z mojej strony przerwa w grze przez bliżej nieokreślony czas z przyczyn ode mnie nie zależnych, choć w sumie zbiegło to się w takim czasie, że mogę pozałatwiać pilniejsze sprawy i mieć chwilę na nieco aktywniejszą zajawkę... tak więc pozdrawiam i do zobaczenia za "jakiś czas" :)/CLOSE.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Warunki użytkowania.